України та держави східної Європи формують антипутінський союз - Шуляк

Союз держав протистоятиме путінській навалі
Головне
України та держави східної Європи формують антипутінський союз - Шуляк
Прапор України Фото: Офіс президента
13 Квітня 2022, 14:44
читать на русском

До України 13 квітня прибули президент Польщі Анджей Дуда, очільник Литви Гітанас Наусєда, президент Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс.

Лідери країн східної Європи приїхали до Києва на зустріч із Володимиром Зеленським.

Голова політичної партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, коментуючи візит президентів заявила, що навколо України формується антипутінський союз держав.

Як передає пресслужба СН, Шуляк зазначила, що президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії приїхали сьогодні до Києва для зустрічі з Зеленським.

Робочий візит одразу чотирьох лідерів країн-сусідів відбувається в історії України вперше. Він свідчить про ту роль, яку Україна сьогодні грає у захисті Європи від путінського режиму, – вважає вона.

Шуляк каже, що зараз формується не просто тимчасова коаліція, а міцний союз держав, готових разом протистояти путінській навалі.

Темою перемовин стануть посилення східного флангу НАТО, санкції проти Росії та вступ України до ЄС. Не маємо сумнівів у тому, що позиція наших країн у цих питаннях одностайна. Адже Польща, Латвія, Литва та Естонія найліпше, ніж будь-хто у світі розуміють небезпеку путінського режиму для миру в Європі й всьому світі, – сказала вона.

Нагадаємо, візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії до Києва став першим візитом глав держав до української столиці з початку російської агресії. Дуда та Науседа востаннє зустрічалися із Зеленським у Києві напередодні війни.

Читайте також