До Києва їдуть президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії (фото)

Організатором візиту президенту виступає Польща спільно з Україною, забезпечує логістику та безпеку
Головне
До Києва їдуть президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії (фото)
Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії / Фото: twitter.com/prezydentpl
13 Квітня 2022, 08:59
читать на русском

До Києва прямують президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії. У столиці вони мають зустрітись із президентом Володимиром Зеленським.

Про це заявив керівник відділу міжнародної політики Офісу президента Польщі Якуб Кумох, пише "Європейська правда" із посиланням на TVN24.

Польський президент Анджей Дуда у супроводі президентів Литви Гітанаса Наусєда, Латвії Егілса Левітса та Естонії Алара Каріса перебуває в Україні з 13 квітня. Лідери планують зустрітись із Зеленським.

Наша мета – підтримати президента Зеленського та захисників України у вирішальний для цієї країни момент, – сказав Кумох, який супроводжує польського президента.

Організатором візиту президенту виступає Польща спільно з Україною, забезпечує логістику та безпеку.

Країни Балтії є нашими ключовими партнерами у питаннях безпеки у регіоні. Разом ми вирішили разом поїхати до Києва, – зазначив Кумох.

Президент Литви Гітанас Наусєда на своїй сторінці у Twitter написав: "Їду до Києва з потужним повідомленням про політичну підтримку та військову допомогу. Литва й надалі підтримуватиме боротьбу України за свій суверенітет та свободу".

Візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії до Києва стане першим візитом глав держав до української столиці з початку російської агресії. Дуда та Науседа востаннє зустрічалися із Зеленським у Києві напередодні війни.

Нагадаємо, що до Києва 9 квітня прибув прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Читайте також

1