Україні вдалося визволити з російського полону двох пілотів

Іван Пепеляшко та Олексій Чиж перебували в полоні з 8 березня
Важливо
Україні вдалося визволити з російського полону двох пілотів
Український літак Фото: https://www.facebook.com/kpszsu
14 Квітня 2022, 14:29
читать на русском

Українській розвідці вдалося визволити з російського полону двох пілотів, яких захопили ще у березні.

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що Іван Пепеляшко та Олексій Чиж, які потрапили в полон 8 березня в районі села Нова Басань (Чернігівська область), до останнього перебували в СІЗО міста Курськ (рф).

Українські пілоти Чиж та Пепеляшко Фото: ГУР

Одразу після повернення з полону пілотів зустрів начальник ГУР МО Кирило Буданов. Зараз Іван Пепеляшко та Олексій Чиж перебувають у безпеці. Вони у шпиталі та отримують отримують всю необхідну медичну допомогу.

Для наших пілотів кілька разів змінювали місце утримання, зрештою їх доправили в СІЗО міста Курськ, де вони знаходились в камері ще з вісьмома українськими офіцерами, - кажуть у ГУР.

Пілот Пепеляшко розповів, що попри серйозні поранення в СІЗО більшість українців не отримують елементарної медичної допомоги:

Хлопці тримаються, але у більшості рани почали гноїтися. Просили росіян дати хоча б бинти і зеленку, подбати про найтяжчих. Але марно. Разом з тим, постійно продовжувались виснажливі допити.

Пілот Чиж каже, що кожен допит традиційно починався з путінської пропаганди щодо того, що Україну придумав Ленін:

Примушували записувати пропагандистські відео. Якщо відмовлялись, погрожували що перестануть перев’язувати рани товаришам. Казали, що будуть відрізати запалені частини відрізатимуть по шматочку. Згадували про наші сім’ї та про небезпеку, яка їм загрожує.

Пілоти розповіли, що рашистські офіцери навіть під час допитів визнавали, що їхній "бліц-криг" провалився і поставлених цілей досягнути не вдалось.

Нагадаємо, 1 квітня у Запорізькій області відбувся обмін полоненими: повернули 86 українських військовослужбовців, з яких 15 жінки.

Читайте також