Українська авіакомпанія МАУ облітатиме територію Афганістану

Наразі там підвищений рівень загрози
Українська авіакомпанія МАУ облітатиме територію Афганістану
Літаки МАУ Фото: сторінка МАУ у Фейсбук
16 Серпня 2021, 19:24
читать на русском

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" облітатиме територію Афганістану на рейсах до Делі (Індія).

Про це заявили в авіакомпанії у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Ще в п'ятницю авіакомпанія здійснила власну оцінку ризиків прольоту території Афганістану з огляду на сформовану ситуацію в країні. З урахуванням виявленого підвищення рівня загрози для польотів МАУ ухвалила рішення виконувати обліт території Афганістану на рейсах до Делі для гарантування належного рівня безпеки польотів, - йдеться у заяві.

Зазначимо, що раніше низка авіакомпаній, щоб не потрапити у повітряний простір Афганістану, вже змінили свої маршрути. При цьому з аеропорту Кабула наразі відлітають лише військові літаки США, інші рейси - аеропорт не приймає.

Нагадаємо, що ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію. Проте досі в Афганістані перебуває близько 50 громадян України. 

Читайте також

1