Українська школярка виграла 15 тисяч доларів на навчання у США за свій винахід

Дівчинка запропонувала способи очищення річок природним способом
Українська школярка виграла 15 тисяч доларів на навчання у США за свій винахід
Вікторія Панченко (фото з соцмереж)
12 Серпня 2021, 05:13
читать на русском

Українська школярка з Нової Каховки Вікторія Панченко отримала бронзову медаль Всесвітньої Олімпіади геніїв в США. Їй також дали грант у розмірі 15 тисяч доларів на навчання у Державному університеті Нью-Йорка в Освего. Дівчина запропонувала нові методи очищення річок.

Про це повідомляє місцевий канал "Джерело".

Українка навчається у м. Нова Каховка в школі №1 в 10 класі. На Олімпіаді геніїв у США Панченко представила проєкт очищення річок за допомогою очерету, що здатний виділяти з води забруднювальні речовини. Школярка запропонувала створити спеціальні конструкції понтонного типу та поставити їх у воду. Таке біоплато допоможе очистити річки природними способами без механічного втручання в екосистему.

У цій роботі я запропонувала новий прототип очисної моделі, який працює на очисних властивостях вищих водних рослин видаляти із води непотрібні речовини, - розповіла дівчина.

Дівчина отримала грант на навчання в США, але вона хоче навчатись в Україні в Національному університеті біоресурсів та природокористування.

Нагадаємо, що у трьох киян лікарі виявили рідкісне паразитарне захворювання, яке спричиняють круглі гельмінти роду Dirofilaria.

Читайте також

1