Українські моряки отримали допомогу від США: швидкісні катери та човни

У першому півріччі цього року ВМС України отримають ще три патрульних катери від США
Українські моряки отримали допомогу від США: швидкісні катери та човни
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua
11 Лютого 2021, 10:07
читать на русском

Українські моряки отримали чергову допомогу від США. Зокрема, 10 швидкісних катерів та понад 70 надувних човнів.

Про це повідомила пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Зазначається, що загалом українські військові отримали від партнерів 10 швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Контрадмірал ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа зазначив, що ця подія ще раз підтверджує, наша сила – в єдності наших народів, військових підрозділів, загалом у єдності всього цивілізованого світу, який зараз протистоїть російській агресії.

Починаючи з 2014 року ми з нашими іноземними колегами провели понад 200 заходів спільної підготовки, отримуємо човни, водолазне обладнання, тепловізори і засоби зв’язку, радіотехнічні комплекси та інше обладнання. Усе це – підтримка наших друзів на шляху до вільної та незалежної України, – зазначив контрадмірал Неїжпапа.

Він також розповів, що у першому півріччі цього року ВМС України отримають ще три патрульних катери від США.

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Своєю чергою аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан другого рангу Пітер Меллорі заявив, що необхідно відзначити важливі кроки співпраці між США і Україною. Тому на підтримку стратегічного партнерства між країнами США готові допомогти Україні у реалізації Євроатлантичного майбутнього й зміцненні здатності боронити свій суверенітет та територіальну цілісність.

Урочиста церемонія передачі міжнародної технічної допомоги від США відбулася на території військово-морської бази "Південь" у Практичній гавані в Одесі.

Читайте також

Нагадаємо, що у Чорному морі катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування типу PASSEX.