Українські військові пройдуть навчання у 13 країнах

Військові фахівці набуватимуть нових компетенцій
Важливо
Українські військові пройдуть навчання у 13 країнах
Українські військові Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5147
1 Січня 2022, 21:02
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков підписав наказ про план кадрового забезпечення міжнародних програм навчання військовослужбовців та працівників ЗСУ у військових навчальних закладах іноземних держав у 2022 році.

Як повідомляє Міноборони, у наступному році на навчання буде направлено 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ до 13 країн. Відбір кандидатів, які відповідають вимогам, триватиме до 28 січня 2022 року.

За словами міністра Резнікова, подібні програми є важливим внеском наших міжнародних партнерів у професійний розвиток наших військових на всіх рівнях управління.

Наступного року наші військові матимуть можливість пройти такі навчання у Британії, США, Турції, Німеччині, Естонії, Італії, Латвії, Литві, Австрії, Польщі, Словенії, Румунії та Словакії, – зазначив він.

Очільник МОУ каже, що в Україні розроблено та затверджено низку документів, які дозволять набути військовими фахівцями нових компетенцій.

Зокрема, йдеться про Концепцію військової кадрової політики Міністерства оборони України на період до 2025 року, реалізація якої дозволить створити комплексну, ефективну, економічно доцільну та обґрунтовану систему забезпечення військ (сил) професійно підготовленими, з високими морально-діловими якостями військовослужбовцями, здатними якісно вирішувати складні військово-професійні завдання в мирний та воєнний час.

Нагадаємо, що в Україні посилюють систему протиповітряної оборони на північному напрямку для проведення стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля-2021".

Читайте також