Українські військові провели навчання біля адмінкордону Криму

Бойові завдання виконували артилерійські та танкові резерви
Українські військові провели навчання біля адмінкордону Криму
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
14 Квітня 2021, 12:36
читать на русском

Українські артилерійські та танкові резерви проводять масштабні військові навчання з протидії наступну умовного противника вздовж межі з тимчасово окупованою територією Криму на тлі стягування російських військ до кордонів.

Про це повідомила пресслужба командування об'єднаних сил Збройних сил України.

Артилерійські та танкові резерви, що виконують бойові завдання вздовж межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, за сигналом висунулися у визначені райони задля протидії наступу умовного противника, - йдеться у повідомленні.

Так, за легендою навчань танковий підрозділ за підтримки піхоти спробував прорвати лінію оборони українських захисників.

За словами командувача об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, під час розвідки було визначено головні вогневі сили противника. Задля протидії у бій ввели танковий резерв та протитанкову артилерію. Протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 "Рапіра" швидко зайняла вогневі позиції та приступила до знищення цілей.

Водночас танкові екіпажі відпрацювали елементи маневрування на відкритій місцевості та зміну позицій, встановлення димової завіси та маскування техніки, вихід на рубіж та знищення противника.

На перший погляд, може здатися, що сценарій навчань дуже звичний тому, що військовослужбовці відпрацьовують алгоритм дій регулярно. Проте кожного разу значною мірою змінюються цілі та тактичний фон, надаються нові ввідні, поглиблюються й удосконалюються навички ведення бою в особового складу, - наголосив Наєв.

Нагадаємо, що Служба безпеки України з 14 квітня проводитиме масштабні антитерористичні навчання в Харківській області із зосередженням уваги на прикордонних районах.

Читайте також

1