США та Польща обговорили ситуацію на Донбасі та російську агресію

Сторони погодилися на необхідності підтримки України
США та Польща обговорили ситуацію на Донбасі та російську агресію
Ентоні Блінкен (фото: ukrainian.voanews.com)
14 Квітня 2021, 12:05
читать на русском

Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау обговорили ситуацію на Донбасі, потребу підтримки Києва через російську агресію, зокрема санкційну політику проти Росії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Польщі.

Блінкен та Рау звернули увагу на безпрецедентну російську військову активність поблизу кордонів України та в окупованому Криму ще від 2014 року. Така поведінка Росії викликає "значне занепокоєння і загрозу міжнародній безпеці".

Співрозмовники зазначили, що додатково погіршує ситуацію відсутність конструктивної реакції РФ на дипломатичні ініціативи, що мають на меті деескалацію напруги та зменшення ризику. Тому такі дії ведуть до "поляризації ситуації на Донбасі, яка останнім часом значно погіршилася".

Представники США та Польщі погодилися щодо необхідності подальшої підтримки України через агресії РФ. Вони визнали, що потрібно здійснити кроки, зокрема і санкційного характеру, що мають на меті схилити Росію до пом’якшення напруги у відносинах з Україною, а також її повного залучення до реалізації Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що 13 квітня президент США Джо Байден зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну і закликав його знизити військову напругу на кордоні з Україною.

Читайте також

1