Українських водіїв хочуть зобов`язати "перевзувати" авто взимку

Це необхідно для покращення ситуації на дорогах і зменшення кількості ДТП
Українських водіїв хочуть зобов`язати "перевзувати" авто взимку
Зимові шини (Фото: shiny-diski.com.ua)
13 Листопада 2020, 22:54
читать на русском

В Україні планують ухвалити закон, який змусить водіїв міняти шини на автомобілях напередодні зимового сезону.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він розповів, що Україна належить до країн, де зимова гума не є обов`язковою, хоча у більшості європейських держав зміна шин регулюється законом.

Нам слід переймати кращий досвід в сфері безпеки дорожнього руху. Тому, введення на законодавчому рівні обов'язковості заміни літньої шини на зимову, може істотно поліпшити ситуацію на дорогах України в холодний період і зменшити кількість ДТП, - зазначив Білошицький.

Чиновник також наголосив на перевазі зимових шин:

Зимова гума має набагато краще зчеплення з дорогою в зимових умовах, а літня - при температурах нижче + 7 ° С стає ''дубовою '' і втрачає свої властивості, а від того - менше керованість авто і більший гальмівний шлях, - написав Білошицький.

Читайте також

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні поза населеними пунктами водії зобов'язані включати ближнє світло фар під час руху. До 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

Також сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почали видавати власникам електромобілів спеціальні зелені номерні знаки. Вони відрізняються від старих знаків тим, що напис роблять зеленим кольором. Таким чином, електромобілі можна бути відрізнити від решти транспорту на дорогах. Навіть чорно-білі камери автофіксації зможуть помітити різницю.