Український паспорт можна буде отримати лише після іспиту з мови

Щоби отримати українське громадянство потрібно буде складати іспит з мови
Важливо
Український  паспорт можна буде отримати лише після іспиту з мови
Іспити (Фото: bankruptcy-ua.com)
24 Лютого 2021, 20:44
читать на русском

Для отримання українського громадянства потрібно буде підтвердити володіння українською мовою на рівні В1.

Про це повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

Кандидати на отримання українського громадянства повинні будуть скласти іспит на володіння українською мовою на рівні В1, повідомила глава Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська.

Для того, щоб отримати громадянство України, після безлічі консультацій ми зупинилися на тому, що, відповідно до Європейської рамки кваліфікацій для навчання і перевірки іноземних мов, буде рівень В1, - сказала Демська під час публічного звіту про результати діяльності комісії у 2020 році.

Водночас вона зазначила, що це рішення попереднє, і питання ще виноситиметься на громадське обговорення.

Читайте також

Нагадаємо, 27 січня народні депутати з фракції "Слуга народу" (Олег Дунда, Олександр Аліксійчук та Дмитро Микиша) зареєстрували у парламенті законопроєкт, яким пропонується дозволити громадянам України мати подвійне громадянство.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба бачив "реальні шанси" ухвалити в Україні закон про подвійне громадянство. За його словами, в Україні необхідно ввести подвійне громадянство, оскільки воно дозволить зберегти зв'язок з мільйонами українців, які виїхали і почали нове життя за кордоном.