Україну на День незалежності відвідала рекордна кількість лідерів - ОП

В Офісі президента зняли фільм про підготовку
Україну на День незалежності відвідала рекордна кількість лідерів - ОП
Святкування Дня Незалежності фото: ОП
27 Вересня 2021, 13:25
читать на русском

Україну під святкування Незалежності відвідало кілька сотень іноземних гостей, голови держав і урядів, міністри й дипломати.

Про це у фільмі "30 років незалежності. За лаштунками" розповів голова ОП Андрій Єрмак.

Безпрецедентна кількість. Ніколи ще в Україні, ніколи в Києві за такий короткий проміжок часу не було стільки світових лідерів - президентів, прем'єрів, спікерів, міністрів закордонних справ. Це дуже важливо. І кожного разу, коли ці люди приїжджають до нас, вони бачать зміни, - сказав він.

Масові заходи за участю іноземних делегацій на День незалежності були численними й нерідко унікальними. Зокрема, вперше були проведені "Кримська платформа" та Саміт Перших леді та джентльменів.

Коли я оглядаюся на цей шлях і пригадую перші реакції партнерів, потім, як ця реакція змінювалася - починали зі скептицизму, а завершили повною підтримкою, - то, безумовно, я пишаюся Україною, - розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, 24 серпня під час урочистої промови з нагоди 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський заявив, що людей з окупованих територій повернуть, бо вони наша родина; і пообіцяв повернути видатних українців, які померли за кордоном, і не дати окупувати нашу історію і наших героїв, які перемогли нацизм.

Читайте також

1