Люди з Криму і Донбасу повернуться, бо ми родина - Зеленський

Зеленський вважає, що історія України й сама країна - унікальні
Важливо
Люди з Криму і Донбасу повернуться, бо ми родина - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: Telegram
24 Серпня 2021, 11:29
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що людей з окупованих територій повернуть, бо вони наша родина.

Про це він сказав під час урочистої промови з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Ми робимо багато речей вперше, щоб час, коли Україна була великою країною, був не востаннє. І щоб час, коли Крим і Донбас не були окуповані, також не був останнім. І сильна країна не чекає, що хтось розв'яже її проблеми. Можна тимчасово окупувати територію, але не можливо окупувати любов і людей до України. Можна створити безвихідь і змушувати отримувати паспорти, але не можна паспортизувати їх українські серця. Те, що деякі люди на Донбасі й в Криму бояться про це сказати, назначить, що вони бояться про це думати. Вони повернуться, бо ми родина, - сказав президент.

За його словами, історія України й сама країна - унікальні.

Нашій Конституції 25 років, але нашій Конституції - 311 років, написана Пилипом Орликом вона нарешті вдома. І кожен може побачити її у Софійському соборі, збудованому більше 1000 років тому. Нашій гривні чверть століття, на ній зображений, зокрема, князь Володимир, але нашій гривні більше тисячоліття. Вона існувала за князя Володимира. Наш Тризуб був затверджений Конституцією України 25 років тому. І наш тризуб був витиснутий на цеглинах десятинної церкви 1025 років тому, - розповів Зеленський.

Також президент України пообіцяв повернути видатних українців, які померли за кордоном, і не дати окупувати нашу історію і наших героїв, які перемогли нацизм.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня Україна відзначає 30-річчя Незалежності. У столиці України відбувається військовий парад, урочистості проходять у всіх містах  селах нашої держави.

Більше читайте про День Незалежності у нашому матеріалі: Скандали до Дня незалежності: як готували святковий парад

Читайте також