Укравтодор цього року відремонтує та побудує 150 мостів

У пріоритеті – 895 мостів, які потребують першочергового ремонту
Укравтодор цього року відремонтує  та побудує 150 мостів
Міст (фото: pinterests)
23 Лютого 2021, 17:55
читать на русском
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у 2021 році планує відремонтувати та побудувати 150 мостів. 

Про це повідомляє пресслужба відомства у Facebook.

Цього року заплановано запуск першого проїзду вантовим мостом у Запоріжжі. Розпочнеться будівництво Кременчуцького мосту, а також Ямпільського мостового переходу через р. Дністер. Всього Укравтодор планує відремонтувати та побудувати 150 мостів, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 23 лютого на форумі "Україна 30" Укравтодор відзвітував щодо перших результатів Національної програми з відновлення мостів. Програма розрахована на 2020-2025 роки і покликана оновити застаріле мостове господарство України. Йдеться про мости, шляхопроводи над залізницею та над дорогами. У пріоритеті – 895 мостів, які потребують першочергового ремонту і 169 наближених до аварійного стану.

Читайте також

Оновлення мостів, що перебувають в критичнім стані, є предметом національної безпеки. Довгий час більшість споруд не утримувалися на належному рівні. Окрім оновлення мостового господарства програма передбачає його ретельне обстеження та інвестиції у профільну освіту, — розповів керівник департаменту розвитку доріг Укравтодору Андрій Івко.

Він додав, що у 2020 році в рамках Національної програми відновлення мостів було відновлено 158 мостів. Зокрема, здано в експлуатацію низку мостів-довгобудів: "Маршинський" міст через Прут на Буковині, мости через річки Луква і Дністер в Івано-Франківській області, "Буштинський" міст на Закарпатті. Більшість із них почали будувати понад 15 і 20 років тому.

Нагадаємо, що 2 лютого президент України Володимир Зеленський розповів про свій план інфраструктурної розбудови України, зокрема відновити мости, вдосконалити поїзди та реставрувати замки.

1