Укравтодор готовий спрямувати кошти на лікування онкохворих в "Охматдиті"

Бюджетний комітет Верховної Ради змушений користуватися механізмом перерозподілу бюджетних коштів
Укравтодор готовий спрямувати кошти на лікування онкохворих в "Охматдиті"
Охмадит (фото: НДСЛ “Охматдит”)
28 Жовтня 2020, 10:06
читать на русском
Укравтодор підтримує ініціативу народних депутатів спрямувати невикористані кошти на лікування онкохворих на обладнання в "Охматдит" з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики.

Про це Укравтодор повідомляє у себе на сторінці в Facebook.

Програма передбачала будівництво онкоцентру за 116 млн гривень. Проте протягом дев’яти місяців ці кошти так і не були використані. Зокрема, не була розроблена відповідна проєктно-кошторисна документація, не проведені тендери та не обрані підрядники, які реалізуватимуть проєкт, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів вирішила залишити на проект МОЗ 1,3 млн гривень – для проведення першочергових робіт, зокрема створення ПКД, а решту коштів перерозподілити на реставрацію головного корпусу ЛНУ ім. І. Франка та інші.

У рішенні уряду, яке було опубліковано, мова про спрямування коштів на освітні об’єкти та на дороги Львівщини. Я підтримую ініціативу Олександра Трухіна та інших депутатів замість цього спрямувати кошти на обладнання для боротьби з онкозахворюваннями у Охматдит, - заявив Кубраков.

За його словами, Бюджетний комітет Верховної Ради змушений користуватися механізмом перерозподілу бюджетних коштів через те, що деякі замовники робіт не можуть організувати процес закупівель.

Нагадаємо, що державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") розробило пропозиції щодо зміни переліку стандартних засобів, які використовують на дорозі для підвищення безпеки дорожнього руху. Ці зміни набудуть чинності з 1 листопада 2020 року.