Уряд Данії виплатить компенсації фермерам через знищення норок

Ці кошти підуть на відшкодування збитків від 17 млн убитих тварин
Уряд Данії виплатить компенсації фермерам через знищення норок
Норка (фото: shutterstock.com)
26 Січня 2021, 21:11
читать на русском

У Данії уряд виплатить компенсації фермерам у розмірі 3 млрд доларів, які вирощують норок. Це відбувається через торішнє рішення уряду про знищення тварин, щоб зупинити поширення COVID-19.

Про це повідомляє Financial Times.

Раніше парламентарії погодилися виплатити фермерам 19 млрд данських крон (3,1 млрд доларів) на відшкодування збитків від 17 млн убитих тварин і втрати доходів галузі.

Нагадаємо, першою країною в Європі, на території якої у норок знайшли мутацію COVID-19, стала Данія.

Уряд Данії ухвалив рішення про знищення всіх норок на фермах для запобігання поширенню мутованого COVID-19. Прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен наголошувала, що новий коронавірус послаблює здатність до утворення антитіл, тому необхідні рішучі дії.

Читайте також

Пізніше Управління ветеринарії та харчових продуктів Данії повідомило, що всі норки, заражені новим коронавірусів, знищені.

Влада Данії вже визнала помилковим наказ про вбивство всіх норок в країні. Через цю ситуацію міністр сільського господарства Могенс Єнсен повідомив, що йде у відставку.

Згодом влада країни заявила, що завдяки знищенню всіх норок в семи муніципалітетах на півночі вдалося викорінити мутований коронавірус.

У грудні 2020 року влада Данії вирішила ексгумувати чотири мільйони норок, які були вбиті на звірофермах і поспіхом поховані на військовому полігоні після випадків зараження цих тварин штамом коронавірусу SARS-CoV-2.