Уряд Латвії запровадив комендантську годину: що заборонено

Діятимуть обмеження у вихідні дні
Уряд Латвії запровадив комендантську годину: що заборонено
Коронавірус (фото: УНІАН)
15 Січня 2021, 10:54
читать на русском

У Латвії уже не вперше запровадили комендантську годину, щоб протидіяти поширенню COVID-19. З 22:00 до 05:00 у вихідні дні всі повинні перебувати вдома.

Про це повідомляє Delfi.

Під час комендантської години будинок можна буде залишати тільки у невідкладних випадках. Однак при собі потрібно мати паспорт або ID-карту, а також підтвердження причин пересування.

Як повідомляється, комендантська година не поширюватиметься на людей, які направляються на роботу, місце служби та назад додому. Пересуватися можна буде й тим, кому необхідна медична або ветеринарна допомога.

Читайте також

У дні, коли діє комендантська година, магазини, заклади громадського харчування та сфери обслуговування повинні закінчити роботу не пізніше 21:00. Це потрібно для того, щоб працівники могли вчасно дістатись додому.

Час роботи АЗС та аварійних комунальних служб не обмежено.

Нагадаємо, що уряд Латвії запроваджував комендантську годину в новорічні та різдвяні вихідні: з 30 грудня по 4 січня і 8-10 січня з 22:00 до 5:00 всі повинні були залишатися вдома.

Також  українці, які проживають у Латвії, а також громадяни інших країн зможуть безкоштовно отримати щеплення вакциною проти коронавірусу. Для цього необхідно мати постійну посвідку на проживання в країні або здійснювати внески держстрахування.