Уряд США виділив 2,3 трлн доларів на боротьбу із пандемією

Закон дозволяє 12 мільйонам американців отримувати виплати
Уряд США виділив 2,3 трлн доларів на боротьбу із пандемією
Президент США Дональд Трамп
29 Грудня 2020, 03:06
читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав бюджет на 2021 рік та затвердив закон про державне фінансування й допомогу в період пандемії в розмірі 2,3 трлн доларів.

Про це повідомляє CNN.

Президент запобіг виникненню урядового шатдауну, який міг би розпочатися у вівторок, - йдеться у повідомленні.

Закон, зокрема, дозволяє щонайменше 12 мільйонам американців отримувати протягом 11 наступних місяців виплати у двох ключових програмах допомоги з безробіття в період пандемії. Крім того, він дозволяє одноразову виплату $600 для більшості громадян США та до середини березня підвищує виплати з безробіття на $300.

Читайте також

Водночас той факт, що Трамп затягнув із затвердженням закону та не підписав його до суботи, означає, що люди, включені до певних програм допомоги, не отримають підтримки за останній тиждень року.

Нагадаємо, що 14 грудня, у США розпочалася кампанія з масової вакцинації проти коронавірусу.

Першою особою, яка отримала поза клінічними випробовуваннями щеплення вакциною, розробленою компаніями Pfizer і BioNTech, стала медсестра з Нью-Йорку Сара Ліндсей.

Загалом уряд США замовив 100 мільйонів доз вакцини BioNTech/Pfizer, яку Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) схвалило за терміновою процедурою. Нею зможуть вакцинувати людей віком від 16 років.

1