Уряд України продовжив економічні санкції проти російських товарів ще на рік

Санкції будуть чинними до 2022 року
Уряд України продовжив економічні санкції проти російських товарів ще на рік
Товари з Росії (Фото з відкритих джерел)
25 Листопада 2020, 15:10
читать на русском

Кабінет Міністрів України продовжив торговельні санкції щодо товарів, які походять з Російської Федерації до 2022 року.

Про це повідомило Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що відповідне рішення уряд ухвалив без обговорення.

Документ вносить поправки до урядової постанови №1166 від 30 грудня 2015 року, яка, своєю чергою, передбачає обмеження імпорту продукції походженням із Росії.

Читайте також

Нагадаємо, західні дипломати прогнозують, що Джо Байден, після його офіційного оголошення президентом США, перегляне санкції проти Росії, аби зробити їх дієвішими. Більше уваги приділять протидії кремлівським кампаніям дезінформації й політичного впливу.

У Європі очікують, що адміністрація Байдена закликатиме союзників уникати розширення економічних зв'язків з Росією. Зокрема це стосується Північного потоку-2. У США висловлюються також за санкції проти російських банків і фінансових центрів.

Раніше у Кремлі назвали рейдерською конкуренцією нові санкції з боку США проти російського газопроводу "Північний потік-2". Такі дії завдають шкоди двостороннім відносинам між Росією і США. При цьому в РФ не пов'язують санкції проти "Північного потоку-2" і переговори між країнами про Договір щодо подальшого скорочення стратегічних наступальних озброєнь.