Уряд затвердив небезпечні породи собак в Україні: список

Власників небезпечних хатніх улюбленців змусять укласти спеціальні договори
Важливо
Уряд затвердив небезпечні породи собак в Україні: список
Службовий собака Фото: МВС
10 Листопада 2021, 17:09
читать на русском

Кабінет міністрів на засіданні 10 листопада затвердив перелік небезпечних порід собак.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Телеграм-каналі.

За його словами, власники зазначених у переліку порід собак зобов'язані під час реєстрації або переєстрації укласти договір обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

У переліку "небезпечних хатніх улюбленців" значаться: аіді, айну, акбаш, акіта-іну, бандог американський, бергамаско, брохольмер, бульдог отто, бульдог американський, ка-де-бо, бульмастиф, бультер'єр, вівчарки - картська, голандська, грецька, ештрельська, кавказька, середньоазіатська, східноєвропейська, французька.

Також у списку: вовкодав ірландський, гампр, доберман, дог аргентинський та канарський, кангал, кане-корсо, португальський пастуший собака, мастифи, марема, московська сторожова, канарський собака, піт-бультер'єр американський, ріджбеки, ротвейлер, вовчі собаки, американський стафордширський тер'єр, тоза-іну та метиси всіх зазначених порід.

Нагадаємо, 10 листопада в Україні набув чинності закон, згідно з яким зросли штрафи за вигул собак без повідців і намордників, а також забороняється робота пересувних зоопарків і виставок.

Читайте також

1