Уряд звільнив Геращенка з посади заступника глави МВС України

Від 2014 року був радником колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова
Важливо
Уряд звільнив Геращенка з посади заступника глави МВС України
Антон Геращенко (фото: УНІАН)
4 Серпня 2021, 14:26
читать на русском

Кабінет міністрів України звільнив з посади заступника глави Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Уряд звільнив Геращенка Антона Юрійовича з посади заступника Міністра внутрішніх справ України, - йдеться у повідомленні.

Довідка. Антон Геращенко народився в Харкові 1979 року. Ріс без батька: виховували Антона мама, Ерна Геращенко, і бабуся.

Навчався в Харківській академічній гімназії № 45, після її закінчення вступив до Харківського національного економічного університету. 2000 року одержав диплом економіста.

Ще під час навчання, 1999 року починає трудову діяльність у Харківському обленерго як економіст відділу планування. Але вже через два роки змінює роботу зі свого основного профілю на політичну кар’єру. 

2002 року Антон Геращенко стає депутатом Харківської міської ради. Через 3 роки Геращенко стає наймолодшим керівником райадміністрації Харківської області. У 2005-2006 року також стає членом партії "Народний союз "Наша Україна".

Але про те, хто такий Антон Геращенко, основна частина України дізналася лише 2014 року, з моменту призначення Арсена Авакова виконуючим обов’язки міністра МВС. Колись ім’я Антона Геращенка в Україні за межами Харкова не було відомим.

Після призначення Авакова в.о. міністра МВС, Геращенко стає його радником. Тоді ж він обіймає позицію медійної особи: Антона Геращенка в новинах показують чи не щодня. Він виступає в ролі спікера МВС.

Наприкінці 2014 року Антон Геращенко стає депутатом Верховної Ради України від фракції "Народний Фронт" Арсена Яценюка. Попри свій 21 номер у партійних списках, він проходить у парламент.

На посаді радника міністра МВС Антон Геращенко перебував до 2014 року, після чого склав повноваження. Але вже 25 вересня 2019 року він одержав нове призначення, і з того часу обіймав посаду заступника міністра МВС.

Нагадаємо, що 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. 15 липня Верховна Рада підтримала цю заяву та звільнила Авакова з поста міністра внутрішніх справ.

Читайте також

1