Узбекистан за поширення фейків штрафуватиме, або лишатиме волі

Фейки, які призводять до приниження гідності або дискредитації особистості
Узбекистан за поширення фейків штрафуватиме, або лишатиме волі
Уряд Узбекистану (фото: з відкритих джерел)
26 Грудня 2020, 23:05
читать на русском

Узбекистан каратиме за поширення неправдивої інформації аж до обмеження свободи.

Відповідні законодавчі зміни підписав президент Шавкат Мірзієєв, передає nuz.uz.

Тепер поширення фейків у ЗМІ, мережах телекомунікацій та інтернеті, які призводять до приниження гідності або дискредитації особистості, карається штрафом в 11 150 000 тисяч сумів - понад 1 000 доларів, - йдеться у повідомленні.

Якщо поширювана інформація містить загрозу громадському порядку або безпеці, то накладається штраф в еквіваленті понад 2 000 доларів. А публікація такої інформації після застосування адміністративного стягнення за такі ж дії карається штрафом 8 500 доларів або обмеженням волі до трьох років.

Читайте також

Нагадаємо, що 12 грудня в Ірані стратили журналіста-дисидента Рухоллі Зама за розпалювання насильства та розповсюдження викривального контенту.

Рухоллу Зама, який був адміністратором контрреволюційного веб-сайту "Amad News" та Telegram-каналу, який влаштовував антиурядові мітинги в Ірані, повісили у суботу вранці. Його смертний вирок підтримав Верховний суд Ірану.

Наприкінці червня Франція і правозахисні групи засудили журналіста в Ірані до смертної кари за розпалювання насильства під час антиурядових протестів 2017 року.

1