Уже другу справу Труханова закрили щодо недостовірного декларування

Він не задекларував майна на суму 16,3 млн гривень
Уже другу справу Труханова закрили щодо недостовірного декларування
Труханов Геннадій (фото: Facebook)
18 Листопада 2020, 16:45
читать на русском

Вищий антикорупційний суд закрив справу проти міського голови Одеси Геннадія Труханова щодо недостовірної інформації у деклараціях  за 2015-2016 роки.

Засідання ВАКС транслювалося в YouTube.

Скасувати вирок довелося через рішення Конституційного Суду, який визнав неконституційними ряд положень закону України "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд закрив справу про обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік, оскільки Конституційний Суд скасував відповідальність за цією статтею.

14 квітня Антикорупційна прокуратура повідомила Труханову (досьє Геннадія Труханова) про підозру за статтею ст.366–1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). За даними слідства, у декларації за 2017 рік він не вказав квартири, паркомісця, автомобіля і корпоративних прав, які належали його цивільній дружині. Загальна вартість незадекларованого майна оцінюється в 16,3 млн гривень.

Це вже друга підозра Трухановому щодо його декларацій. Попередня стосується недостовірного декларування за 2015–2016 роки.

Також на розгляді Апеляційної палати ВАКС перебуває справа про розкрадання 92 млн гривень у період із липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами. Труханов – один із підозрюваних.

1