В Білорусі на протест вийшли студенти та жінки - затримано 10 учасників

Також затримано журналістів
В Білорусі на протест вийшли студенти та жінки - затримано 10 учасників
Протести в Білорусі (фото: Tyt.By)
17 Жовтня 2020, 17:30
читать на русском
У Мінську в суботу 17 жовтня проходять традиційний протестний жіночий марш, а також студентський "Марш молодості", де затримали близько 10 осіб.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі Nexta.

Колона жінок, що протестують, дійшла до Академії Наук і рушила далі, там поки обходиться без затримань.

А ось 10 учасників студентського маршу вже затримали - на перехресті Незалежності і Козлова, - йдеться у повідомленні.

Крім того, були затримані фотокореспондент порталу TUT.BY Вадим Замировський, кореспондент TUT.BY і БелаПАН Всеволод Зарубін, журналістка Onliner Дарина Спевак, а також кореспондент РІА "Новини".

 

Як повідомляє білоруське видання Tut.by, акція розпочалася біля Мінського державного лінгвістичного університету - там зібралося кілька десятків студентів, які колоною рушили на вулицю Козлова. Після 13.00 почалися затримання.

Очевидці повідомили, що затримали 7-10 осіб. У міліції ТАСС повідомили, що затримані кілька учасників студентської несанкціонованої акції, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, що 12 жовтня на площі Незалежності біля Червоного костелу в Мінську десятки пенсіонерів вийшли на антиурядовий марш. Крім того, близько 20 пенсіонерів зібралися біля гомельського центрального універмагу. Поліція попередила про незаконність цього протесту, але пенсіонери рушили Радянською вулицею у бік площі Леніна.

1