У Білорусі пенсіонери вийшли на протести - фото

Поліція попередила про незаконність цього протесту
У Білорусі пенсіонери вийшли на протести - фото
мітинг в Білорусі (фотоTYT.by.)
12 Жовтня 2020, 17:25
читать на русском
На площі Незалежності біля Червоного костелу в Мінську десятки пенсіонерів вийшли на антиурядовий марш.

Про це повідомляє TUT.by.

Вони співають "Священну війну" і скандують "Вєрим, можам, пераможам!". Фермер з Майонтка "Матусєвічи" привіз їм дві коробки квітів, - йдеться в повідомленні.

Під час протестів силовики затримали фотографа "Комсомольської правди" Святослава Зоркого. А журналісти Марися Харевич і Сергій Людкевич затримані на мітингу "для перевірки документів".

Як повідомляє Радыё Свабода, в центрі Гродно близько 60 літніх людей також зібралися з квітами. Поліція попередила їх, що проведення цього заходу заборонене.

Крім того, близько 20 пенсіонерів зібралися біля гомельського центрального універмагу. Поліція також попередила про незаконність цього протесту, але пенсіонери рушили Радянською вулицею у бік площі Леніна.

Читайте також

Зазначається, що пенсіонери міста Ліда теж взяли участь в протесті.

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не визнає легітимною інавгурацію президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Активісти вирішили провести народну інавгурація Світлани Тіхановської. Під час акції затримали понад сотню осіб.