В ЄС проблеми з постачанням COVID-вакцини в необхідних обсягах - Кулеба

Литва з Польщею підтримуватимуть Україну у питаннях, пов'язаних з коронавірусом
В ЄС проблеми з постачанням COVID-вакцини в необхідних обсягах - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
29 Січня 2021, 19:05
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що учасники засідання "Люблінського трикутника" (Україна, Польща, Литва) обговорили протидію COVID-19.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінг за підсумками засідання "Люблінського трикутника" у п'ятницю, 29 січня.

Міністр (досьє Дмитра Кулеби) наголосив, що сьогоднішня зустріч, й попередні розмови з іншими міністрами країн Європейського Союзу показують, що і в самому ЄС не все добре з постачанням вакцини в необхідних обсягах.

Але сьогодні ми намітили ті додаткові кроки, які ми можемо зробити для того, щоб підтримувати один одного (Україна, Литва, Польща - ред.) у питанні постачання вакцини, - додав глава МЗС.

Читайте також

Кулеба зазначив, що тема вакцини проти коронавірусу - це був перший пункт порядку денного сьогоднішньої зустрічі. Закордонні колеги поінформували міністра про ситуацію в їхніх країнах.

Я подякував їм за звернення до Європейського Союзу з проханням забезпечити надання вакцини країнам "Східного партнерства", зокрема, й Україні, - зазначив він.

Зазначимо, у п'ятницю, 29 січня, міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба, Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс і Республіки Польща Збігнєв Рау провели онлайн-засідання Люблінського трикутника, регіонального формату взаємодії трьох держав Центральної Європи: України, Литви та Польщі.

Нагадаємо, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

1