В Естонії на ексчиновницю відкрили кримінальну справу за використання службового авто

Кримінальне провадження відкрили задля з'ясування обставин злочину
В Естонії на ексчиновницю відкрили кримінальну справу за використання службового авто
Майлі Репс (фото: facebook.com/repsmailis)
10 Лютого 2021, 10:40
читать на русском

В Естонії справу проти колишньої міністерки освіти Майлі Репс, яку звільнили з посади за використання службового авто для власних потреб, перекваліфікували на кримінальну.

Про це повідомляє ERR.

Як повідомив керівник бюро корупційних злочинів Центральної кримінальної поліції Естонії Атс Кюбарсепп, детективи збирали докази щодо можливого зловживання майном міністерства ще з листопада 2020 року. За його словами, кримінальне провадження відкрили задля з'ясування обставин злочину.

Розслідування пов'язане з інформацією, яку раніше висвітлювали у ЗМІ, - сказав Кюбарсепп.

Читайте також

Державний прокурор Денис Часовських наголосив, що сторона обвинувачення вивчає можливі факти зловживання майном Міністерства освіти.

Раніше розпочате провадження продовжиться на етапі збору доказів для перевірки підозри у вчиненні кримінального правопорушення, - додав прокурор.

Зазначимо, що президентка Естонії Керсті Кальюлайд звільнила ввід займаної посади міністерку освіти та науки Майліс Репс, яка виховує шістьох неповнолітніх дітей за те, що вона возила їх на службовій машині. Про рішення йдеться в повідомленні пресслужби глави держави.

Естонська газета Ohtuleht протягом трьох днів стежила за Репс і її сім'єю, після чого опублікувала фотографії, на яких видно, як її дітей відвозять на службовій машині до школи і в гуртки за інтересами, що викликало в суспільстві неоднозначне ставлення як до міністра.

1