В Іспанії спалах ковіду серед невакцинованої молоді: що сталося

Причина спалаху передбачувана, але влада занепокоїлась
В Іспанії спалах ковіду серед невакцинованої молоді: що сталося
Коронавірус в Іспанії (фото: з відкритих джерел)

В Іспанії стався спалах коронавірусної інфекції серед молоді, які ще не потрапили на вакцинацію.

Про це повідомляє видання The Guardian.

За його даними, серед нещеплених підлітків виявили понад тисячу випадків COVID-19, пов'язаних зі шкільною поїздкою на Майорку на честь закінчення навчального року. У зв'язку з цим спалахом понад 4,7 тис. осіб помістили на карантин.

Це важливі показники, які вимагають нашої уваги. Нам потрібно прояснити, чи не схильні до найбільшого ризику групи, які не пройшли вакцинацію, - заявив директор Центру координації та надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я при МОЗ Іспанії Фернандо Симон.

Однак події на Майорці передбачувані, але поширення вірусу серед невакцинованих є проблемою.

Загалом, ситуація в боротьбі з коронавірусом ускладнюється поширенням нових штамів COVID-19, зокрема, варіанти "дельта".

Читайте також

Зазначається, що в Іспанії останнім часом зростає кількість випадків COVID-19, і більшу частину нових становлять саме зараження серед нещепленої молоді. Так, станом на вечір середи, кількість випадків коронавірусу на 100 тис. жителів країни за двотижневий період склала 117,7, у той час як минулого тижня цей показник не перевищував позначку в 93.

Щодо групи осіб 12-19 років, то на 100 тис. таких жителів припадає 287,8 заражень COVID-19, що на 44 вище, ніж днем раніше.

Видання уточнює, що більше третини населення Іспанії вже пройшли повну вакцинацію від коронавірусу. Деякі регіони країни почали прискорювати плани з вакцинації жителів молодше 30 років - вони планують почати вакцинацію серед молодих людей цього місяця, а головною метою є прищепити від коронавірусу 70% населення до кінця літа.

Нагадаємо, 3 березня повідомлялося, що в Іспанії після вакцинації літніх людей кількість заражень коронавірусом різко знизилася.