В Іспанії вчителі-чоловіки прийшли на роботу у спідницях

В соцмережах вони започаткували ініціативу "Одяг не має гендеру"
В Іспанії вчителі-чоловіки прийшли на роботу у спідницях
Іспанський вчитель у спідниці (Фото: Твіттер)
3 Червня 2021, 01:01
читать на русском

В Іспанії вчителі-чоловіки на знак протесту проти гендерної приналежності одягу прийшли до шкіл у спідницях.

Про це пише El Heraldo.

Ініціатива "одяг не має гендеру" набула розголосу в Іспанії, після того, як 15-річного хлопця Мікеля Гомеза виключили зі школи за вдягнену на уроки спідницю.

Хлопець записав відео у TikTok, де розповів, що вдягнув до школи спідницю, після чого його виключили зі школи та відправили до психолога.

Тоді на його підтримку виступив шкільний вчитель Хосе Піньяс. Він виклав у Twitter фото, на якому прийшов на роботу у спідниці.

20 років тому я зазнав переслідувань та образ за свою сексуальну орієнтацію в середній школі, де я зараз вчитель. Я хочу долучитися до справи студента Мікеля, ㅡ написав він.

Пізніше до ініціативи приєдналися й інші чоловіки-вчителі. Мануель Ортега та Борха Веласкес розповіли, що на роботі їм доводилося чути, як учнів ображають через їх одяг.

Ортега розповів, що чув як на адресу хлопчика у його класі лунали гомофобські образи через те, що той вдягнув до школи кофтину з малюнками. Після цього школяру довелося її зняти.

Чоловіки вирішили долучитися до ініціативи та почали вдягати на роботу спідниці. У квітні Веласкес опублікував фото у Twitter.

Школа, яка виховує повагу, різноманітність, спільну освіту та толерантність. Одягайся як хочеш! Ми приєднуємось до ініціативи, - підписав він світлину.

Вчителі публікують фото з хештегом #LaRopaNoTieneGénero (Одяг не має гендеру). Таким чином вони сподіваються поширити думку про те, що кожна людина може одягатися згідно зі своїми смаками, а не статтю.

Учителі кажуть, що головна мета їхньої ініціативи показати, що слова також можуть ранити.

Нагадаємо, 23-річний виходець з Лондона Оуен Хуркум (просить називати себе займенником "вони") стали першим в світі гендерно небінарною людиною, призначеною на посаду мера - вони очолили місто Бангор в Уельсі.

Читайте також

1