В Італії затримали 49 учасників мафіозного клану

Їх звинувачують через вбивства і незаконне зберігання зброї
В Італії затримали 49 учасників мафіозного клану
Мафія (фото: pinterest)
18 Січня 2021, 17:38
читать на русском
Італійська поліція затримала 49 людей в ході спецоперації проти великого мафіозного клану "Ндрангета". Арешти здійснювалися в семи італійських містах по всій країні.

Про це повідомляє ANSA.

Підозрюваних звинувачують у серії мафіозних злочинів, серед яких контрабанда наркотиків, спроба вбивства, незаконне зберігання зброї, лихварстві та підкупу голосів.

Читайте також

Зазначається, що мер калабрійського міста Росарно Джузеппе Іда був відправлений під домашній арешт.

За даними поліції, його обрали у 2016 році завдяки підтримці місцевого клану "Пізано". У відповідь він приймав потрібні мафіозі рішення.

Нагадаємо, що в Італії розпочнеться найбільший судовий процес за останні 30 років над мафією, у якому перед судом постануть 355 членів італійської злочинного угрупування "Ндрангета".

У процесі з участю 355 обвинувачених, понад 900 свідків і 400 адвокатів також будуть присутні безпрецедентні 58 державних свідків, готових порушити кодекс мовчання, і розкрити секрети клану.

Під час недавнього слухання знадобилося три години, щоб просто прочитати імена підсудних, серед яких бос Луїджі Манкузо, "дядько", який провів майже 20 років у в'язниці, перш ніж піти в підпілля - і десятки інших з такими прізвиськами, як Вовк, Фатти, Солодка, Блондинка і Винжец.