В Луганській області рятувальники погасили дев'ять осередків із десяти

Загальна площа осередку –  4 тис. 640 га
Головне
В Луганській області рятувальники погасили дев'ять осередків із десяти
Пожежа на Луганщині (фото: ДСНС)
7 Жовтня 2020, 08:28
читать на русском
Станом на 7 год. 7 жовтня, рятувальники погасили 9 із 10 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності.

Про це повідомили у ДСНС.

Продовжується гасіння одного осередку (осередок № 1) поблизу населених пунктів Смолянинове, Боровеньки, Пурдівка та Гаврилівка. Загальна площа осередку –  4 тис. 640 га. Погашено – 4 тис. 490 га, залишається – 150 га (локалізовано), - йдеться у повідомленні.

Під час гасіння лісових пожеж на території Луганської області знайдено тіла 11 осіб. Крім цього постраждало 19 осіб (закрема 3 співробітника ДСНС), евакуйовано 150 осіб.

За попередніми оцінками орієнтовна загальна площа пройдена вогнем складає понад 20 тис. га.

Авіацією ДСНС з початку гасіння пожеж здійснено 588 скидів (1 тис. 906 тон води).

Для гасіння залучено 1 тис. 154 чоловіки та 294 одиниці техніки, з них від ДСНС 387 чоловік особового складу та 102 одиниці техніки, - повідомляють в ДСНС.

Також зазначається, що інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

Роботи проводяться у цілодобовому режимі. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Читайте також

Нагадаємо, що на території Луганської області продовжується гасіння пожеж, які виникли 30 вересня.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що пожежі мають ознаки підпалів. Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що люди, які повністю втратили житло унаслідок пожеж у Луганській області, отримають 300 тисяч гривень компенсації, а на капітальний ремонт у частково зруйнованих будинках держава виділить 50 тисяч грн.

А вчора, 6 жовтня, поліція назвала чотири джерела займання в Луганській області. Вони знаходяться у селах Смолянинове, Половинкине, Запорізьке, а також місті Щастя та смт Білокуракине.

1