В Офісі президента назвали дивними заяви РФ про включення Білорусі у число країн-гарантів

Росія намагатиметься шляхом союзника виставити хоч якісь додаткові умови
В Офісі президента назвали дивними заяви РФ про включення Білорусі у число країн-гарантів
Михайло Подоляк і Давид Арахамія / Фото: president.gov.ua
8 Квітня 2022, 17:26
читать на русском

В Офісі президента відповіли на пропозицію Росії включити Білорусь до країн-гарантів безпеки України. У Зеленського такі заяви вважають дивними, враховуючи роль білоруської сторони у російській агресії проти України.

Про це повідомив радника глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі РБК-Україна.

У переговорному процесі беруть участь дві сторони. Кожна їх має право на свої запитальні позиції. Білорусь запропонована лише російською стороною до обговорення. Дещо дивна пропозиція, враховуючи роль Білорусі у російській агресії полив України. Тим не менш, у РФ і Білорусі союзницькі відносини і саме тому Росія шляхом союзника намагається хоч якісь додаткові умови виставити і посилити свої позиції, - зазначив він.

Нагадаємо, що сьогодні міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що Москва запропонувала Києву включити Білорусь в число країн-гарантів безпеки. Раніше самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь теж повинна стати стороною переговорного процесу між Україною та росією.

Своєю чергою українська сторона називала можливими гарантами безпеки США, Велику Британію, Китай, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу та Ізраїль.

Читайте також