В Офісі президента пояснили, чому вакцинованим не видаватимуть готівкою тисячу гривень

Живі гроші можуть стимулювати інфляцію
Головне
В Офісі президента пояснили, чому вакцинованим не видаватимуть готівкою тисячу гривень
Гроші, готівка (фото: УНІАН)
3 Грудня 2021, 11:44
читать на русском

Вакцинованим українцям не видаватимуть готівкою тисячу гривень за вакцинацію через те, що в такому випадку можливе зростання інфляції, або кошти витратять на імпорт.

Про це повідомив радник президента України з економічних питань Олег Устенко в етері телеканалу "Дом".

От опозиція каже — дайте живими грошима. Але живі гроші мають зворотний бік медалі. Якщо ти роздаватимеш живими грошима, то ти взагалі можеш стимулювати інфляцію. Крім того, живі гроші можуть піти з української економіки, наприклад, витратяться на імпорт, - сказав Устенко.

Він зазначив, що не можна проконтролювати, на що підуть живі гроші. А за допомогою програми "єПідтримка" тисячу гривень можна витратити лише на обмежені сфери, які найбільше постраждали під час карантину.

А найбільш серйозно завжди страждає сектор послуг. Ось деякі напрями сектора послуг і отримають цю підтримку. Інші сектори економіки страждають теж, але страждають менше порівняно з цими. Тому було ухвалено ось таке рішення, - додав Олег Устенко.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисяча гривень, а не готівку на руки.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію

Читайте також

1