В Офісі президента роз'яснили новорічне привітання Зеленського

У зверненні президент згадав пересічних українців
Головне
В Офісі президента роз'яснили новорічне привітання Зеленського
Зеленський вітає з Новим роком Фото: скріншот з https://youtu.be/Ou2fxVSb7oY
1 Січня 2022, 19:11
читать на русском

Офіс президента 1 січня опублікував пояснення щодо новорічного привітання Володимира Зеленського.

На сайті ОП зазначається, що у новорічному привітанні глави держави з нагоди 2022 року "взяли участь українці, які відзначилися суспільно важливою діяльністю, непересічними досягненнями та мають виняткові здобутки".

Повідомляється, що зокрема, Зеленський запросив долучитися до святкового заходу, який відбувся в Маріїнському палаці, пілотів гелікоптера Airbus H145 Віталія Цапка і Василя Ціля, які на гвинтокрилі повітряної швидкої допомоги провели термінову евакуацію немовляти з вродженою вадою серця.

До привітання президента також долучився льотчик ДП "Антонов", пілот літака "Мрія", Герой України Сергій Трошин. Борт під його керівництвом доправив вакцину проти коронавірусу та медичні засоби в десятки країн світу.

В ОП кажуть, що на новорічні урочистості були запрошені: шахтар з Краматорська Євген Александров, технолог хлібзаводу з Дніпра Світлана Кульбака, будівельник мосту в Запоріжжі Олександр Ластов'як та металург з Дніпра Андрій Шолков.

Також у привітанні взяли участь:

  • Учитель фізики, Герой України Ілля Гельфгат, який понад 30 років викладає у Харківському фізико-математичному ліцеї № 27 - в ОП кажуть, що він підготував багатьох переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад. Багато його учнів здобули вчені ступені.
  • Учитель хімії з Ворохти Івано-Франківської області Ірина Білінчук;
  • священник із Золочева Михайло Сукмановський, який навчає людей з інвалідністю - близько 10 років він займається соціалізацією дітей і дорослих, щоб вони почувалися повноцінними членами суспільства. Священик вчить їх виготовляти свічки, варити сир і працювати на фермі;
  • Лікар-трансплантолог з "Оxматдиту" Олександр Лисиця,
  • Лікар-гематолог з Черкас Віктор Парамонов, під керівництвом якого відбулася перша в Україні пересадка кісткового мозку,
  • Лікар зі Львова Олег Самчук, який зробив першу пересадку легень, та медсестра з Одеси,
  • "Наставник року в медсестринстві" Алла Кужель.
  • Головний лікар Центральної районної лікарні міста Попасної Олександр Ковальчук, який під обстрілами провів понад 380 операцій. Коли тривали активні бойові дії на сході України, до лікарні одночасно доправляли сім-вісім поранених, тож операційну облаштували в підвалі і оперували майже цілодобово.

Зеленський вітає з Новим роком Фото: скріншот з https://youtu.be/Ou2fxVSb7oY

На святковому заході в Маріїнському палаці були присутні: дзюдоїстка Дар’я Білодід та її тренер Світлана Кузнецова, веслувальник-каноїст Юрій Чебан та тренер Людмила Чебан, гімнаст Олег Верняєв зі своїм тренером Геннадієм Сартинським, легкоатлетка Ярослава Магучіх з тренером Тетяною Степановою, борець греко-римського стилю Жан Беленюк з тренером Володимиром Шацьких, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, а також 10-разовий паралімпійський чемпіон, параплавець, Герой України Максим Крипак.

Також на урочистостях був присутній Ігор Євтушенко з Херсона, який на чемпіонаті світу з бразильського джиу-джитсу в ОАЕ здобув "золото" у ваговій категорії до 69 кілограмів, сам тренує спортсменів і працює двірником у херсонській школі.

До участі в новорічному привітанні залучили матір 19 дітей Світлану Ковалевич із с. Глинного на Рівненщині.

Останній малюк з'явився на світ у січні 2019-го, коли Світлані було 45. Але вона з чоловіком не виключають появи на світ 20-ї дитини. Була запрошена й Олександра Слюсаренко, яка після смерті обох батьків опікується родиною з 10 братів та сестер, - розповіли в ОП.

Про інших учасників новорічного привітання президента можна почитати тут.

Читайте також

1