В окупованому Генічеську встановлюють пам'ятник Леніну, який нібито "подарував землі Україні" (фото)

Окупанти намагаються паразитувати на ностальгічних настроях населення, яких практично немає
В окупованому Генічеську встановлюють пам'ятник Леніну, який нібито "подарував землі Україні" (фото)
Володимир Ленін / Фото з відкритих джерел
18 Квітня 2022, 17:37
читать на русском

У тимчасово окупованому Генічеську, що на Херсонщині, російські військові заново встановлюють пам'ятник Володимиру Леніну.

Про це повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Орки на Херсонщині продовжують свої експерименти з переміщення у минуле. Червоні прапори, пам'ятники радянської доби. І все це на тлі посилення гуманітарної кризи, жорсткого придушення інакодумства та прояву громадянської позиції, - зазначив він.

За словами Соболевського, мотив окупантів абсолютно прозорий – намагаються паразитувати на ностальгічних настроях населення. Проблема в тому, що їх в області практично немає.

Люди в нас живуть у теперішньому і мають цілком реальне та успішне майбутнє. Але окупанти цього зрозуміти не можуть. Тому шоу "back in the ussr" продовжуватиметься аж до визволення нашої області ЗСУ, - наголосив перший заступник.

Фото: Юрій Соболевський/Facebook

Нагадаємо, що наприкінці січня 2021 року у селі Старі Трояни Ізмаїльського району Одеської області знесли останній в Україні монумент Леніну, встановлений на вулиці.

Аналогічні скульптури ще залишилися на окупованих територіях і в закритих приміщеннях, наприклад, на підприємствах, у санаторіях.

Читайте також

1