В окупованому Криму сильно побили дружину та доньку політв‘язня Кремля Приходька

Напад стався під вікнами власного будинку
В окупованому Криму сильно побили дружину та доньку політв‘язня Кремля Приходька
Олег Приходько (фото: Людмила Денісова / Facebook)
4 Січня 2021, 14:08
читать на русском

В окупованому Криму невідомі напали на доньку та дружину в‘язня Кремля Олега Приходька, яких сильно побили під їхнім будинком.

Про це повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у Facebook.

В окупованому Криму здійснено напад на доньку та дружину в‘язня Кремля Олега Приходька. Невідомі жорстоко побили жінок біля їхнього будинку за підтримку Олега, - написав Тягнибок.

Тягнибок зазначив, що держава кинула Приходька напризволяще. Його не вносять ні в списки на обмін, ні в списки тих, чиїм родинам з бюджету держави передбачають фінансову допомогу. Фактично єдиний, хто нині займається захистом Приходька — найнятий адвокат.

Вимагаємо офіційної реакції української влади!, - додав він.

Зазначається, що Олег Приходько — корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО "Свобода". Після вторгнення окупантів не залишив Крим через стан здоров’я рідних. У жовтні 2019 року московські спецслужби разом із представниками місцевої окупаційної "адміністрації" викрали та ув’язнили Приходька.

Читайте також

У квітні 2020 року Приходька вивезли до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одинарну камеру "смертників". Сьогодні у в'язня проблеми зі здоров’ям: майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги. Російські прокурори вимагають ув’язнити його на 11 років в колонії суворого режиму за "тероризм".

Нагадаємо, що 1 жовтня в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону повинно було відбутись чергове засідання у справі Олега Приходька, але його перенесли відразу ж після початку, у зв'язку з відпусткою прокурора. Приходько скаржився на погіршення умов утримання та обіцяв перерізати собі вени, якщо йому не передадуть ліки.