В окупованому Криму силовики затримали 74-річну матір українського активіста

Омбудсман вважає такі дії помстою за проукраїнську позицію сина
Важливо
В окупованому Криму силовики затримали 74-річну матір українського активіста
ФСБ
28 Вересня 2021, 21:14
читать на русском

У вівторок, 28 вересня, о 6-й годині ранку в тимчасово окупованому Криму 12 співробітників так званого "слідчого управління ФСБ м. Сімферополя" зламали двері та увірвалися до квартири громадянки України, матері українського добровольця та громадського активіста Станіслава Краснова.

Про це повідомила омбудсман з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

За її словами, обшуки у помешканні 74-річної жінки тривали упродовж трьох годин з абсолютним порушенням процесуальних прав: без жодних пояснень і роз’яснення прав, обов’язків та порядку проведення слідчих дій, без надання оригіналу рішення суду або постанови слідчого, а також без адвокатів.

Внаслідок безчинств зламано меблі та пошкоджено особисті речі. Вилучено телефон й інші електронні носії без залучення до цього технічного фахівця, обов’язкового копіювання матеріалів та належного їх оформлення, - зазначила Денісова.

Згодом жінку доставили до "слідчого управління ФСБ", де саму безпідставно тримали декілька годин. Омбудсман вважає такі дії помстою за проукраїнську позицію сина.

Нагадаємо, що правоохоронці в окупованому Криму вдерлися до храму Кримської єпархії Православної Церкви України в селі Балки та зупинили ранкове богослужіння.

Читайте також

1