В ОП не будуть "спускати на гальмах" кризу з КСУ

Також в ОП заперечують конфлікт з Разумковим
В ОП не будуть "спускати на гальмах" кризу з КСУ
Михайло Подоляк (фото: Facebook)
23 Листопада 2020, 13:41
читать на русском

В Офісі президента не планують "спускати на гальмах" історію з Конституційним судом України (КСУ). У разі, якщо Верховна Рада не зможе знайти рішення виходу з кризи, ОП будуть пропонувати інші рішення.

Про це в інтерв'ю The Бабель заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, той факт, що у ВР створили робочу групу для виходу з кризи Конституційним судом, не свідчить про те, що ситуацію намагаються "зам'яти".

Ми точно не будемо спускати на гальмах, але є процедурні питання. Є досить жорсткі законопроекти, зокрема, президентські. Вони повинні пройти всі комітети, слухання і вийти в зал. Якщо зал з якихось причин не зрозуміє важливість цього питання, будуть інші рішення. Будемо пропонувати суспільству, - сказав Подоляк.

Читайте також

Також, за його словами, між президентом Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського) і його адміністрацією та головою Верховної Ради Дмитром Разумковим (досьє Дмитра Разумкова) немає жодних конфліктів попри різні підходи до розв’язання конституційної кризи.

У нас немає ні найменшого конфлікту зі спікером парламенту. Є його уявлення про якісь його ситуативні проєкти, - сказав радник голови ОП.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

1