В партії Порошенка відхрестилися від фінансування ботоферми

Геращенко каже, що ЗМІ виконують політичне замовлення
В партії Порошенка відхрестилися від фінансування ботоферми
Ірина Геращенко (фото: УНІАН)
2 Серпня 2022, 16:02
читать на русском

Народна депутатка Ірина Геращенко спростувала інформацію, що партія "Європейська Солідарність" причетна до фінансування ботоферми, діяльність якої викрила СБУ.

На своїй сторінці у Фейсбуці депутатка зазначила, що "Європейська Солідарність вітає роботу украінських спецслужб по боротьбі з гібридними інформаційними загрозами і ліквідації так званих ботоферм, через які ворог просуває в соцмережах свої наративи".

Водночас наша команда категорично спростовує будь-яку причетність до будь-яких так званих ботоферм, тим більше проросійських, про викриття якої повідомила СБУ. На сайті Служби безпеки немає жодного слова про можливу причетність до цієї інформаційної помийки проєвропейської політичної сили. Натомість деякі ЗМІ з посиланням на якісь анонімні неназвані джерела, намагаються прив’язати до цієї провокації нашу політичну силу. Ми розцінюємо це як недоброчесність і виконання політичного замовлення влади, - зазначила вона.

Геращенко вважає, що джерела, на які посилаються ЗМІ, свідомо дезінформують видання та втягують їх в "брудну політичну провокацію".

Ми висловлюємо рішучий протест цій маніпуляції та вимагаємо негайного спростування інформації про начебто причетність політсили до будь-яких ботоферм. Ми висловлюємо рішучий протест будь-яким спробам прив’язати нашу політичну силу до цього інформаційного бруду і чекаємо від видань негайного вилучення некоректної інформації та її спростування, - додала вона.

Нагадаємо, 2 серпня опублікувала інформацію, що викрила мільйонну ботоферму, яка діяла всупереч державним інтересам. Також в СБУ сказали, що ботоферму утримувала якась політична сила. Водночас видання УП заявило з посиланням на джерело, що йдеться про політичну силу Петра Порошенка.

1