В СБУ пояснили, чи зможе Моргенштерн приїхати до України з концертами

Репер має намір дати в Україні три концерти у листопаді
В СБУ пояснили, чи зможе Моргенштерн приїхати до України з концертами
Моргенштерн (скрін: YouTube)
13 Вересня 2021, 21:11
читать на русском

Російський репер Моргенштерн (справжнє ім'я Алішер Валєєв) не зможе приїхати до України з гастролями через заборону в'їзду, яка діє відносно виконавця.

Про це повідомили у Службі безпеки України, передає Інтерфакс-Україна.

Днями Моргенштерн заявив, що у листопаді у нього заплановані три концерти в Харкові, Києві та Запоріжжі. На сайтах з продажу квитків на концерти скандального репера зявилися анонси його виступів та вже стартувала продаж квитків.

Фото: https://kontramarka.ua/uk/events/morgenshtern

Концерти Моргенштерна мають відбутися 13 листопада в Запоріжжі, 15 листопада в Харкові та 16 листопада в Києві. Вартість квитків починається від 400 гривень і сягає до майже 5 тис. грн.

Тим часом в СБУ кажуть, що виконавець входить до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, його творчість пропагує культ насильства та створює передумови конфліктних ситуацій на концертах.

У квітні цього року за поданням СБУ російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) включений до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: і Валєєв, і Моргенштерн, - зазначили у відомстві.

Також в СБУ кажуть, що позиція Служби безпеки у питанні заборони в'їзду ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи, які підтвердили, що "у "творчості Моргенштерна" пропагується культ насильства та жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин".

Це створює передумови для конфліктних ситуацій щодо організаторів та учасників концерту з його участю, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні російського репера Моргенштерна включили до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Тому виконавцю заборонили в'їжджати до України та проводити концерти. Після цього рішення СБУ Моргенштерн оголосив про те, що має намір скасувати концерти в Україні, бо боїться приїздити в країну. Згодом репер у червні заявив, що позивається до суду проти СБУ - він просить ОАСК визнати протиправними дії Служби безпеки через внесення його у "чорні списки" та заборону в'їжджати до України.

Читайте також

1