В Сумській області фейкові поліціянти напали на кандидата в депутати

Одному із нападників вдалося вирватися та втекти
В Сумській області фейкові поліціянти напали на кандидата в депутати
Поліція (Фото: Фейсбук)
25 Жовтня 2020, 12:20
читать на русском

На Сумщині поліція затримала чоловіка, підозрюваного у розбійному нападі на одного з кандидатів у депутати.

Про це повідомляє поліція Сумської області у Facebook.

У суботу, 24 жовтня, близько 20:00, до поліції надійшло повідомлення про те, що двоє невідомих увірвалися у житло 48-річного жителя Кролевця, якому завдали вогнепальне поранення, а також тілесні ушкодження його дружині. Потерпілі перебувають у лікарні.

Як встановили правоохоронці, двоє невідомих були переодягнені у поліцейську форму. Вони прийшли до кандидата у депутати Кролевецької міськради, мотивуючи свій візит "виконанням службових обов'язків".

Після того, як чоловік відчинив двері, "візитери" увірвалися до житла. Вони погрожували господарю та його дружині предметами, схожими на ніж і пістолет, вимагали гроші та цінності. Подружжя опиралося і підняло шум, який почули сусіди. Саме вони й сповістили правоохоронцям про напад.

Поліцейські, які прибули на виклик, затримали одного із нападників, його спільник вирвався і втік.

Читайте також

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 КК України "Розбійний напад", в рамках якого ведуть пошуки втікача та встановлюють всі обставини події.

Затриманий зловмисник наразі перебуває під вартою, слідчі готують матеріали про оголошення йому підозри у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у суботу, 24 жовтня, національна поліція склала 54 протоколи через незаконну агітацію в день тиші перед місцевими виборами.

Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах, роздача агітаційної продукції, агітація на будівлях та заклики голосувати за партію або кандидата.