В Україні 11 населених пунктів досі без опалення через борги

Без тепла залишаються жителі населених пунктів у Дніпропетровській, Житомирській, Луганській, Одеській та Харківській областях
В Україні 11 населених пунктів досі без опалення через борги
Опалення (Фото: Високий замок)
12 Листопада 2020, 20:03
читать на русском

Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах.

Про це повідомили у пресслужбі НАК "Нафтогаз України".

У компанії відзначили, що за останні 4 місяці проблему критичних боргів вирішили 93 виробники тепла – перелік скоротився зі 109 критичних боржників (станом на 13 липня) до 16-ти (станом на 12 листопада).

У "Нафтогазі" зазначили, що місцеву владу про борги інформують  незалежно від опалювального сезону. Окрім цього, компанія з липня систематично публікує на сайті інформацію про перелік боржників, яким за законом не може постачати газ у зв’язку з критичними боргами. Так мешканці кожної області мають можливість заздалегідь перевірити, чи стосуються ризики їх місцевих (регіональних) підприємств теплокомуненерго (ТКЕ).

Читайте також

Раніше повідомлялось, що вчасний старт опалювального сезону є під загрозою у 45 населених пунктах.

Нагадаємо, відповідно до погодних умов, опалювальний сезон повинен розпочатися вже у всіх регіонах України. 13 листопада в Україні буде сухо та прохолодно, а на вихідних на Півночі та Сході очікуються дощі та мокрий сніг. В Україні похолодає, вночі будуть заморозки.

Синопткиня Наталя Діденко на своїй сторінці у Fаcebook повідомляє, що у наближчу добу очікується невелике добове коливання температури повітря, поступове похолодання до нічних "мінусів", антициклональна відсутність серйозних опадів і тумани.

1