В Україні 6 млн га сільгоспземель потребують консервації - Мінагрополітики

В країні деградація земель відбувається надзвичайно великими темпами
Важливо
В Україні 6 млн га сільгоспземель потребують консервації - Мінагрополітики
Земля, поле Фото: Рexels
7 Червня 2021, 18:55
читать на русском

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко заявив, що 6 млн га земель сільськогосподарського призначення потребують консервації.

Зміна клімату призводить до того, що у нас деградація земель відбувається надзвичайно великими темпами. За оцінками Мінагрополітики, сьогодні більше 6 млн га земель сільгосппризначення потребують консервації. Якщо не відпрацьовувати механізм консервації, то ми будемо втрачати величезну кількість родючих земель, - сказав Лещенко.

За його словами, сьогодні в законодавстві передбачено механізм консервації земель сільгосппризначення. Планується проводити заходи консервації земель на основі відповідного супутникового моніторингу та аналізу ґрунтів.

Нам потрібно розширювати органічні землі, для чого передбачили відповідну державну підтримку. А наступного року плануємо збільшити підтримку в кілька разів для органічної продукції. Через формування органічних земель ми бачимо дуже серйозний потенціал для України, - додав глава Мінагрополітики.

Нагадаємо, що в Україні за час дії заборони на продаж землі сільськогосподарського призначення було незаконно присвоєно близько 5 млн га державних угідь.

Читайте також