В Україні боротимуться з виведенням коштів в офшори: уряд затвердив план заходів

Зокрема, оновлять український перелік офшорних зон
В Україні боротимуться з виведенням коштів в офшори: уряд затвердив план заходів
Гривня, гроші Фото: сайт Нацбанку
3 Березня 2021, 19:07
читать на русском

Уряд затвердив план заходів, який допоможе боротися з ухилянням від сплати податків та запобігатиме відмиванню коштів в офшорах.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Сьогодні, 3 березня, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб’єктами господарської діяльності та запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах.

Згідно з планом, передбачається оновлення українського переліку офшорних зон з урахуванням правових норм ЄС та даних Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей та ОЕСР.

Читайте також

Уряд запобігатиме незаконному виведенню коштів за кордон, зокрема, до офшорних зон, незаконному переміщенню товарів на підставі підроблених рахунків-фактур (інвойсів).

Заходи також передбачають:

  • подання правоохоронним органам узагальнених матеріалів, сформованих за результатами здійснення моніторингу фінансових операцій, та виявлення таких, що можуть бути пов’язані з легалізацією доходів від податкових злочинів;
  • запровадження автоматичного обміну інформацією з податковими органами інших країн, зокрема відповідно до Загального стандарту звітності (CRS).

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №4065 про внесення змін до Податкового кодексу, який спрямований на зменшення тиску на платників податків.

1