В Україні контролюватимуть стан заборгованості із зарплат та пенсій

В Україні проблеми з несвоєчасними виплатами
Важливо
В Україні контролюватимуть стан заборгованості із зарплат та пенсій
Гроші, готівка (фото: УНІАН)
27 Жовтня 2021, 18:33
читать на русском

В Україні почнуть контролювати стан заборгованості із зарплат, пенсій та стипендій.

Про це повідомляє Федерації профспілок України (ФПУ).

Зазначається, що центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації повинні забезпечити роботу тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Пропонується запровадження спеціального моніторингу погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях, - йдеться у повідомленні.

Необхідність запровадження державного статистичного спостереження з питань заборгованості із заробітної плати зумовлена проблемами несвоєчасної виплати найманим працівникам заробітної плати, які виникли у країні на початку 90-х років і залишаються актуальними й на сьогодні.

Обсяги невиплаченої заробітної плати та кількість працівників, які своєчасно не отримали винагороду за працю, постійно збільшується. У зв’язку з цим урядом вживаються заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати в країні, а на органи державної статистики було покладено завдання інформаційного забезпечення стану справ із цього питання, - йдеться в документі.

Нагадаємо, що пенсіонерам з окупованих територій на початок 2021 року заборгували 83 млрд гривень.

Читайте також

1