В Україні можуть запустити можливість одружитися або розлучитися у метавсесвіті - Федоров

У Мінцифри хочуть, аби Україна стала однією з перших країн світу, де таке буде можливо
В Україні можуть запустити можливість одружитися або розлучитися у метавсесвіті - Федоров
Весілля (Фото: pexels)
19 Листопада 2022, 09:18
читать на русском

Мінцифри працює над тим, щоб Україна почала надавати послуги у метавсесвіті: вивчають варіант запуску можливості одружитися-розлучитися.

Про це віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів на Київському міжнародному економічному форумі, пише Економічна правда.

Наша місія – зробити найзручнішу країну в світі з точки зору державних послуг, щоб всі послуги були в один клік. До цієї місії додався ще один пункт з найбільш інноваційною системою захисту, тому що неможливо говорити про зручну країну, коли в тебе літають ракети над головою. Технології безпеки — це новий тренд, на який тепер, після війни в Україні, буде попит на багато років вперед, - заявив міністр.

За його словами, команда Мінцифри фокусується на двох трендах – govtech (робити так, щоб твої рішення купували інші країни) і military tech – захист:

"Це два напрямки, на яких ми фокусуємось, ми робитимемо все, щоб бути першими в світі, і щоб це відбулось в найкоротший час", — додав міністр.

Також Федоров зробив спойлер із приводу метавсесвіту. Міністерство вже має кілька MVP (Minimum viable product – мінімально життєздатний продукт) у напрямку метавсесвіту, де хочуть почати надавати послуги громадянам, і зробити Україну однією з перших країн світу, де таке можливо.

"Ми вже працюємо над першою послугою – у нас є кілька варіантів – ми тестуємо все: наприклад, однією з послуг ми хочемо запустити можливість одружитися-розлучитися у метавсесвіті. Ми бачимо у цьому потенціал", – резюмував Федоров.

Нагадаємо, острівна держава Тувалу, розташована в Тихому океані, заявила про те, що планує створити власну повну цифрову копію, відтворивши острови та масиви суші. Тувалу стане першою у світі оцифрованою країною у метавсесвіті.

Читайте також

1