В Україні можуть збільшити терміни тримання Медведчука під вартою - Костін

Одна з кримінальних справ перебуває на стадії судового розгляду
Важливо
В Україні можуть збільшити терміни тримання Медведчука під вартою - Костін
Медведчук Фото: скрін з відео СБУ
2 Серпня 2022, 10:11
читать на русском

Офіс генпрокурора передав клопотання про продовження термінів тримання під вартою Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді та розграбуванні національних цінностей.

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін під час телемарафону.

Одна зі справ на стадії судового розгляду, інша справа на стадії досудового розслідування. Ми вже передали клопотання про продовження термінів тримання Медведчука під вартою. Маю надію на те що, найближчим часом досудове розслідування у цій справі буде закінчено, - сказав Андрій Костін.

Нагадаємо, що Віктор Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від політичної партії ОПЗЖ (перебуває у розшуці), посадовими особами російської федерації та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей – незаконного видобутку нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

Окрім того, за даними слідства, народний депутат України надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він здійснював збір інформації щодо місць дислокац ії військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювала міжвідомча слідча група у складі працівників ДБР та СБУ. Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора.

Читайте також

1