В Україні можуть змінити механізм призначення пільг та субсидій

Війна призвела до проблем з призначенням пільг субсидій
Головне
В Україні можуть змінити механізм призначення пільг та субсидій
Субсидії (Фото: ТСН)
5 Вересня 2022, 11:52
читать на русском

В Україні субсидії та пільги можуть почати призначати через Пенсійний фонд через проблеми на окупованих територіях, що виникли у зв'язку з війною.

Про це повідомила міністр соцполітики Оксана Жолнович під час телемарафону.

Якщо людина перемістилася з Херсону на нове місце і хоче поновити виплату субсидії на новому місці проживання, то це є проблематичним. Тому що справа її залишилася у Херсоні. І очевидно ця справа вже знищена. Бо з міркувань безпеки ми давали вказівки на окупованих територіях знищувати всі ці дані. Бо якщо дані реєстрів потраплять до рук окупантів, це дані про пільговиків, які дуже часто є учасниками АТО, то сім'ї можуть отримати проблеми, - сказала Оксана Жолнович.

Вона зазначила, що пропонують переселенцям звертатися по субсидію до ЦНАП на новому місці проживання, в результаті чого заявка потраплятиму до Пенсійного фонду.

І незалежно, де ця людина звертається, її заявка обробляється у Пенсійному фонді. Обробка буде набагато швидшою, не потрібно буде піднімати відомості з району в центральний сервісний центр. Одразу формуватиметься виплатна відомість, і гроші будуть оперативніше надходити на рахунки, бо Пенсійний фонд своїм рішенням буде звертатися в банк, а банк одразу розкидатиме ці гроші на рахунки людей, - додала вона.

Нагадаємо, безробітні українці можуть розраховувати на субсидії. Для цього необхідно звернутися до центру зайнятості.

Читайте також

1