В Україні надалі сніжитиме: прогноз погоди на п`ятницю

На дорогах очікується ожеледиця
В Україні надалі сніжитиме: прогноз погоди на п`ятницю
Сніг, автомобіль Фото: Pexels
18 Листопада 2022, 08:13
читать на русском

У п`ятницю на всій території України крім півдня і Закарпаття очікується ожеледиця на дорогах і температура повітря від трьох градусів морозу до чотирьох тепла.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

"18 листопада в Україні, крім Закарпаття та південної частини, на дорогах ожеледиця; вночі у східних областях значний дощ та мокрий сніг (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

Завтра в Україні очікується холодна погода з ожеледицею на дорогах, а у суботу прийде новий циклон, який принесе нову порцію опадів та сильний вітер, написала синоптик Наталка Діденко.

Так, за її словами, 18 листопада холодна погода домінуватиме повсюди в Україні. Протягом дня очікується максимально від 3 градусів морозу до 4 градусів тепла.

"Вогка погода та низька температура повітря зумовлять подекуди на дорогах слизьку ожеледицю", - зазначила вона.

За прогнозом синоптика, мокрий сніг випадатиме найближчої ночі на сході та в багатьох центральних областях України. Завтра вдень мокрий сніг очікується в західних областях, ввечері дійде до Житомирщини та Київщини.

"У суботу до нас в Україну розминається черговий циклон, тому підійде свіжа порція снігу, на сході та півдні - дощу. Скрізь із сильним вітром!" - попередила синоптик.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

Читайте також

1