В Україні не підвищуватимуть податки за відсутності допомоги від США - Василевська-Смаглюк

До кінця лютого Рада очікує від Кабміну план альтернативних надходжень до держбюджету на тлі відсутності допомоги від Сполучених Штатів Америки
Головне
В Україні не підвищуватимуть податки за відсутності допомоги від США - Василевська-Смаглюк
Василевська-Смаглюк Ольга (фото: Facebook)
28 Лютого 2024, 14:39
читать на русском

В Україні не розглядають питання підвищення податків для того, щоб покрити відсутність допомоги від Сполучених Штатів Америки.

Про це заявила член комітету Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк в ефірі телемарафону.

За її словами, до кінця лютого Рада очікує від Кабміну план альтернативних надходжень до держбюджету на тлі відсутності допомоги від Сполучених Штатів Америки.

"Що це може бути? Це можуть бути понаднормові надходження з митниці, з податкової, це також може бути перегляд акцизних зборів, зборів за надра, що також дуже важливо. Але президент (Володимир Зеленський - ред.) проти підвищення податків. Тому ми повинні наразі заспокоїти населення: підвищення податків ми не розглядаємо зараз як основний сценарій, тому що президент сказав шукати альтернативні шляхи", - зазначила нардеп.

Вона також уточнила, що розглядається варіант запозичення у Нацбанку. Тому альтернатив багато, але завдання влади - зробити так, щоб це прямо не торкнулося населення.

Нагадаємо, Кабінет міністрів та представники профільних комітетів Верховної Ради обговорюють план збільшення доходів бюджету на 0,5% від ВВП, який Україна має презентувати в межах програми з Міжнародним валютним фондом. Цей план передбачає запровадження низки нових податків.

Раніше голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа розповіла, що мобілізація від 400 до 500 тисяч військовозобов'язаних, а також додаткові потреби в закупівлі та модернізації військової техніки можуть обійтись Україні сумою близько 700 млрд гривень.

1